PODCAST: ET VÆRK I FOKUS #2 : “FRA ET ROMERSK OSTERIA”

Rigtig glædelig bagjul – vi håber, at du har nydt juledagene!

Det er blevet tid til endnu et afsnit i podcastrækken “Et værk i fokus”, hvor vi stiller skarpt på et udvalgt (mester)værk samt dets historie, motiv og tematikker.
I denne uge ser vi nærmere på Carl Blochs fantastiske værk Fra et romersk osteria fra 1866 – et værk som vi er så heldige at have beholdt her i Danmark, og som vi til daglig kan opleve og udforske på Statens Museum for Kunst.

Vi nåede at besøge SMK akkurat inden alle museerne, endnu en gang, blev lukket ned, og vi håber at denne podcast kan stille lidt af din kultursult og hjælpe på dit museumsafsavn. Vi havde selvfølgelig vores lydudstyr med på museet, og fik os derfor en god samtale foran Fra et romersk osteria – et meget yndet værk, som ved hvert eneste besøg drager og tilfredsstiller øjet.

I dag anses Carl Bloch for at være én af de helt store navne i dansk kunsthistorie, og hans værker imponerer gang på gang med deres tekniske overlegenhed. Sådan er det i en særlig grad med værket Fra et romersk osteria, som aktiverer beskueren med fængende blikke, stærke farver og en særlig autentisk stemning.

Nedenfor kan du lytte til vores samtale-podcast om værket – vi håber, at vores begejstring for den fine osteriscene smitter af på dig 🙂

https://archive.org/details/et-vaerk-i-fokus-2-carl-bloch-et-romersk-osteria-1866

God lyttelyst!

Rigtig godt nytår til dig og dine – og tusinde tak fordi du har læst og lyttet med her på KULTURKANALEN i 2020! Det er vi meget glade for! Vi glæder os til at skabe mange flere spændende kulturindlæg i det nye år – husk at du altid kan kontakte os på kulturkanalen@hotmail.com for samarbejder, foredrag eller med idéer til nye indlæg eller podcasts, som du gerne vil lære mere om!

De kærligste hilsener,
Ida og Nanna

Tak for invitationen og for lån af billede til Statens Museum for Kunst ❤

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: