FEBRUARFRISTELSER

Endelig kom vi på den anden side af (lange) januar, og vi ser frem mod lysere tider og længere dage. Februar er fastelavnstid, Valentines-romantik og vinterferie; i dette indlæg guider vi jer gennem vores udvalgte februarfristelser, som giver små, spirerende forårsfornemmelser!

FREDERIKS SALONEN

I ét af Københavns mest mondæne kvarterer, blot et stenkast fra den storslåede marmorkirke, kan du lige nu besøge pop-up udstillingen, Frederiks Salonen, som er arrangeret og kurateret af Kunstsalonen v/ Mette Helena Rasmussen og Anne Aarsland.
Udstillingerne skifter lokation fra gang til gang, i forskellige hjem og showrooms, og denne gang er det designfirmaet Getama, der lægger hus til. Herskabslejligheden er med sine 740 m2 et imponerende syn i sig selv, og denne februar er den tilmed fyldt til randen med værker af tidens hotteste samtidskunstnere.
Modsat museums- og gallerirum tilbyder Kunstsalonen en hjemlig, hverdagspræget intimitet, hvor designmøbler og smukke lyskilder ledsager de mange forskelligartede kunstværker i en velovervejet indretning. Frederiks Salonen er præget af stærke farver, skulpturelle tendenser og moderne grafik, og favner flere æstetiske udtryk. Derfor er der både noget for dig, der elsker design, kunst, arkitektur og indretning.

Frederiks Salonen har til huse i Frederiksgade 1, 3. sal, Kbh K, og har åbent hele februar, torsdage 13-17 og lørdage 11-14.
Fri entré!

KØBENHAVNS NYE MUSEUM

Efter flere år med lukkede døre genåbner Københavns Museum nu i nye rammer på Stormgade 18, Kbh K. Museet bliver københavnernes eget bymuseum, hvor byens kulturarv og aktuelle udvikling vil være i centrum. Du får mulighed for at se København fra mange forskellige temaer og vinkler, herunder arkæologiske fund, bygningshistorie, kronologiske og samfundsmæssige udviklingslinjer samt værker fra museets maleri- og billedarkiv.
Museet tilbyder skiftende særudstillinger, og den første vil omhandle kunstneren, Paul Fischer, som med sine malerier og fotografier viser os København anno 1900 fra sin fineste side.
Bygningen er i sig selv et besøg værd, og du kan opleve smukt dekorerede rum med vægmalerier, glasmosaik samt fine hvælvinger.

Museet slår dørene op fredag d. 7. februar kl. 14.30, og tilbyder gratis entré hver onsdag.

VALENTINES DAY PÅ GLYPTOTEKET

Fredag d. 14. februar inviterer Glyptoteket til Valentines Day i kærlighedens tegn med temaet Storslåede Kærlighedshistorier. Her kan du blandt andet høre om Auguste Rodins Kysset fra 1884 og bryggeren, Carl Jacobsens, kærlighed til sin hustru, Ottilia.
Museets mange værker, lige fra skulpturer til malerier, præsenterer os for mange forskellige kærlighedshistorier- og fortolkninger.
Glyptotekets fine arkitektur og vinterhave danner den perfekte ramme om en romantisk og inspirerende aften, hvor du får mulighed for at vide mere om ét af kunstens, til alle tider, universelle temaer – kærlighed.
Tag forbi Glyptoteket med din udkårne og begynd en romantisk aften med kunstens kærlige omfavnelser.

Omvisningen er gratis, når entréen til museet er betalt.

ESKE KATHS MALERIER PÅ NØRREBRO BIBLIOTEK

På det nyindrettede Nørrebro Bibliotek finder du flere vægmalerier udført af samtidskunstneren, Eske Kath. Malerierne er fire meter høje og dækker bygningens buede vinduespartier, hvorfor de fremstår som en integreret del af arkitekturen.
Malerierne er farveeksplosioner og fantasifulde, figurative billeder af landskaber og verden uden for biblioteket.
Biblioteket rummer viden, historier og fortællinger, som rækker langt ud over selve rummet, og malerierne bliver dermed en tærskel til verdens mangfoldighed og mange kulturelle identiteter.
Malerierne giver et farverigt og opløftende input i hverdagen, og understøtter bibliotekets umiddelbare og legende indretning.

Du finder Nørrebro Bibliotek på Nørrebrogade 208, lige ved siden af Den Røde Plads.

PHIL COLLINS FÆLLESSANGSGUDSTJENESTE

Natkirken på Strøget inviterer til Phil Collins fællessangsgudstjeneste og en aften i musikkens tegn. Arrangementet finder sted fredag d. 7. februar, og er en blanding mellem fællessang og gudstjeneste v/ Præst Jens Biegel Fogh. Aftenen bliver én lang hyldest til den engelske musiker, Phil Collins, som blandt andet er kendt for sangene “Another Day in Paradise”, “You’ll be in my Heart” og “One More Night”.
Vi er sikre på, at alle er garanteret en super hyggelig aften!

Alle er velkomne og dørene åbner kl. 18!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: