ANBEFALING: SKJULTE SKATTE TIL BØRN OG BARNLIGE SJÆLE

Mange af os forbinder Nationalmuseet med store historiske samlinger, lange periodiske udviklingslinjer og særligt velkendte genstande såsom Solvognen, Guldhornene og Roskildekorset.
Lige nu kan du tilmed opleve den populære særudstilling Tyskland, men den gemmer vi til en anden god gang her på kanalen.

I dette inspirationsindlæg sniger vi os ud til de små hjørner af museet, hvor børn og barnlige sjæle kan lade fantasien få frit spil og drømme sig væk i eventyrlig æstetik og små fortællinger.

På Nationalmuseets anden sal, i et stille område mellem Etnografiske Skatkamres to indgange, finder du Rullingerne – et hav af toiletruller, som kyndigt er blevet fortolket og forvandlet til historiske personer.

Rullingerne er skabt af piberensere, fjer, glimmer og maling samt alverdens genbrugsmaterialer og en imponerende mængde fantasi.
I forbindelse med DR Ramasjangs mini MGP – en sangkonkurrence for toiletruller, blev over 30.000 musikalske rullinger kreeret, og med afsæt i dette, har børn på museet ligeledes leget sig igennem Danmarkshistoriens personligheder.

Inde i de små plastikkugler kan du, blandt mange andre, møde herlige fortolkninger af Egtvedpigen, Harald Blåtand, Martin Luther, Tycho Brahe og Caroline Mathilde.
Rullingerne er akkompagneret af lette musikalske toner, der ligesom loftets store diskokugle, er med til at skabe et eventyrligt og legende univers – et rulligeunivers, som uden tvivl vil bringe et smil på læben.

På den modsatte side af museumsbygningen kan du lade dig begejstre af den fineste legetøjsafdeling, en del af udstillingen Danmarkshistorier, hvor gammelt legetøj, bamser og dukkehuse vil give dig legens, fantasiens og nysgerrighedens lethed.

Vores personlige favorit er uden tvivl den vidunderlige samling af flotte dukkehuse, som betager øjet med deres store mangfoldighed, fantastiske detaljer og dragende interiør. Lyset i udstillingsrummet skifter mellem tidspunkter på døgnet, og med aftenens og nattens indtog lyser vinduerne op og skaber en hyggelig bystemning. Dukkehusene inviterer til fantasi og forestillinger om, hvem der mon bor inde i de små huse, og vi bliver nysgerrige på, hvad der foregår inde på de små værelser.

Ved dukkehusene kan man endda finde en såkaldt kedsomhedsknap, som når aktiveret, præsenterer os for stemmer og fortællinger fra et udvalgt dukkehus. Det er både sjovt og lærerigt, og vi får et indblik i levevilkår og dagligdag hos de beboere, vi møder på værelserne.

Kedsomhedsknapperne findes, foruden ved dukkehusene, flere steder på museet, og her kan du blandt andet møde snakkesaglige danske konger, buldrende kanoner og energisk afrikansk dans. Knapperne gemmer sig i de faste samlinger, og vi vil selvfølgelig anbefale, at du går på jagt efter at finde dem alle!

Som afslutning på en alternativ og legende museumsdag, kan du besøge det, til alle tider, skønne Børnenes Museum, som leder dig gennem forskellige tidsperioder og kulturer. Her må man røre ved alt – noget ganske særligt, når man er på museum 😉

Vi håber, at du har fået lyst til at udforske disse skjulte skatte på Nationalmuseet, og vi kan kun anbefale at lægger din vej forbi; om det er alene, med venner eller i selskab med nevøer og niecer – en dag i fantasiens uformelle tegn er altid en god idé!

God fornøjelse!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: