PORTRÆT: TEGNER KASPER BINZER

Et smugkig på Kaspers skrivebord

”De små ting bliver helt magiske. Der kan være mange store fortællinger i de små detaljer”
Sådan beskriver Kasper Binzer sit arbejde med billedkunsten og de illustrationer, som han ikke kan lade være med at nedfælde. Inspirationen og motiverne finder han overalt, særligt i hverdagens små hændelser og detaljer; lige fra en plet maling på en brosten til den helt særlige måde, hvorpå en mand drikker sin kaffe på en fortorvscafé.

Vi bliver modtaget med åbne arme og jordbærsaft, da vi besøger Kaspers lejlighed på Nørrebro. Flere steder ligger hans værker i bunker, både færdige og igangværende, og på skrivebordet ligger et tegnebræt, der sladrer om mange timers arbejde.

Kasper viser sine skitser frem

Hans finurlige stregtegninger og figurer får liv i mange forskellige tekniker og former. Han arbejder både med blyant, blæk, træsnit, og koldnålsraderinger, og laver sågar collager af brugte papirsposer. Tegningerne finder ligeledes vej til flere forskellige materialer, lige fra børnebogsillustrationer i “Rejsen mod Solen” af Kira Moss til etiketter på naturvin, hvor inspirationen fra en fransk vinbonde har fået sit udtryk i en livsglad og dansende bjørn med et glas rødvin i hånden.

Kasper er autodidakt illustrator og uddannet cand.mag. i film- og medievidenskab samt kunsthistorie fra Københavns Universitet. Den akademiske baggrund har givet ham en grundlæggende analytisk og dybdegående forståelse for kunsten, ligesom hans udgangspunkt som autodidakt kunstner kan skabe pladsen til at finde og udforske hans egen stil og (om)veje.

For Kasper giver det udfordrende arbejde med kobberpladen et helt særligt udtryk

Det er tydeligt, at Kasper finder inspiration i sin egen hverdag, og de mennesker, former og lyde han møder på sin vej. For ham er det terapeutisk at betragte mennesker i timevis, mens skitser sideløbende finder vej til papiret. Det er selve omvejen, distraktionen og tilfældet, som skaber rum til fordybelsen og afprøvningerne. Selv beskriver han skitserne, og de kriser som kan være en del af processen, som en naturlig del af kunstarbejdet.
Det bedste ved kunsten er netop, at den ikke trænger et bestemt formål. Den opstår ud fra en legende søgen og nysgerrige eksperimenter, og kunsten bliver dermed også en måde, hvorpå man kan kommunikere med hinanden på nye måder.

Kasper fortæller om sin process, der altid starter med en masse små papirlapper

Kaspers største drøm er at skabe en storslået fortælling om sin mormors liv, hvor mangfoldige illustrationer indfanger og formidler livshistorier og stemninger, som aktiverer modtagerens sanser.
Ligeledes håber han på, at få muligheden for at arbejde med flere illustrationer til børnebøger; et område som med sin legende og fantasifulde tilgang, har vækket en særlig interesse.

Raderinger, linoleumstryk og træsnit

Der er ingen tvivl om, at kreativitet og skabertrang er en stor del af Kaspers person og liv, hvor han siden barndommen har givet detaljerne plads og skabt små, finurlige fortællinger. Han går til sit kunstneriske arbejde med stor ydmyghed, og understreger vigtigheden af at øve sig og tvinge sig selv til at arbejde med illustrationerne, også når det er udfordrende.

Kig forbi Kaspers Instagram-profil Kasper Binzer, og lad dig inspirere af hans charmerende og autentiske illustrationer.
Du er ligeledes velkommen til at sende Kasper en mail, hvis du kunne tænke dig at eje et af hans fine værker.

Kontakt Kasper på: kasperhbinzer@gmail.com

Lyt også til et uddrag af interviewet – husk høretelefonerne 🙂
https://soundcloud.com/user-890357622/portraet-af-kasper-binzer

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: