PORTRÆT: PAPIRKUNSTNER VERONICA HODGES

Veronica Hodges i sit værksted

Vi møder papirkunstneren, Veronica Hodges, en sensommerdag i hendes intime kælderværksted i Stockholmsgade i hjertet af København. Værkstedet emmer af liv og håndværk; opslagstavlen fremstår som en inspirationscollage med postkort, figurer og farverige udklip, mens der hænger grene, lyserøde kirsebærblomster og flyvende fugle ned fra loftet.  Det interessante, og ikke mindst karakteristiske for kunstneren, er, at papir indtager pladsen som det bærende materiale.

Blomster og fugle i papir

Veronica er uddannet beklædningsdesigner og scenograf fra Danmarks Designskole (2002), og det er netop mødet med forskellige fagområder og mennesker, som har gjort hende til den kunstner, hun er i dag. Senest udarbejdede hun scenografien til DR Pigekorets midsommerkoncert, og hun var ligeledes kunstneren bag den fortryllende og populære installation ”Cherish” i Marmorkirken, der bestod af 15.000 kirsebærblomster foldet i papir.

Udsnit af installationen Cherish i Marmorkirken 2018

Projektet i Marmorkirken var, foruden en kommentar til verdens klimaforandringer, inspireret af ét af FNs verdensmål, ligestilling mellem kønnene, og forsøgte at sætte fokus på kønsdiskrimination- og forskelle. De lette kirsebærblomsters feminine udtryk mødte Marmorkirkens hårde flader og stenarkitektur, hvilket skabte en tydelig kontrast i samspillet mellem interiør og natur.

Der er ingen tvivl om, at Veronica finder stor inspiration i naturens væsen. Hun er optaget af dens immanente styrke, skrøbelige foranderlighed og smukke formsprog, og hun forsøger at indfange alt dette i sit papirunivers, hvor arbejdsprocessens tålmodighed giver papiret et levende udtryk.

Det er netop naturens forgængelighed, der finder sit udtryk i papiret. Veronica sammenligner verdens skrøbelighed og forgængelighed med papirets materielle egenskaber, og hun mener, at det er vigtigt, at vi som mennesker ikke kun forbruger naturen, men også tænker over, hvad vi bidrager med og efterlader os.  

Veronica Hodges arbejder i sit værksted

Mødet med Veronicas kunst inviterer til sanselige oplevelser og inddragelse, og hun understreger et ønske om, at publikum interagerer med hendes værker. Det er dermed ikke forbudt at røre ved de forskellige elementer samt at lade nysgerrigheden og sanserne styre kunstoplevelsen.

For Veronica er historiefortælling fundamentet for hendes kunst, lige som tilstedeværelsen af hendes egen personlige proces og drømme skaber værker, der har noget på hjerte. Kunsten besidder potentialet til at give håb for fremtiden og til, ideelt set, at have en terapeutisk, helende eller perspektivudvidende effekt på mennesker. Arbejdet med papirkunsten er en proces, en udvikling og en fortsat fortælling, noget som også præger Veronicas syn på sig selv som kunstner, hvor selvtilliden og troen på egne evner kontinuerligt modnes med tiden.

Udsnit af Veronicas inspirerende opslagstavle

Kig forbi Veronica Hodges hjemmeside: https://veronicahodges.dk/ eller følg hendes projekter på Instagram-profilen: veronicas_birdnest og lad dig betage og inspirere af hendes fantastiske papirunivers!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: