FORLÆNG SOMMEREN I KØBENHAVN

SOMMERFORNEMMELSER I KØBENHAVN
– VORES GUIDE TIL 5 VARME SPOTS

Foto: Kulturkanalen/Nanna Lauritzen

PIERRE BONNARD. THE COLOUR OF MEMORY, GLYPTOTEKET

Glyptoteket kan du i øjeblikket drømme dig væk til sydens sol med Pierre Bonnards (1867-1947) fantastiske farvepalet i særudstillingen The Colour of Memory.
Den franske kolorist udforskede hverdagens motiver i en sammenfletning af figuration og abstraktion, som de fremstod i hans erindring og drømme, og som beskuer drages man af værkernes varme farveomfavnelser og legende kompositioner.
I Bonnards værker bliver vi introduceret til genkendelige motiver fra hverdagen i det franske – fra det rødternede frokostbord under oliventræernes skygge til intime interiørscener med blomstrede tapeter og nøgne kvindekroppe. Figurer og omgivelser smelter sammen til en atmosfærisk enhed, mens et sammensurium af mønstre, farver og flader samler sig i sydfranske landskaber og sanselige spil af solstråler.
Bonnards energiske værker vil forlænge feriefølelsen og varme dig, når det danske sommervejr ikke slår til – kort sagt er Glyptotekets fine særudstilling et must-see denne sommer.

TIP!  Afsæt også tid til at udforske resten af Glyptoteket og dets særlige middelhavsstemning – især den fantastiske Vinterhave, hvor frodige planter og smukke lysindfald fra den ikoniske loftskuppel vil give dig tropiske oase-fornemmelser.

Pierre Bonnard. The Colour of Memory kan opleves på Glyptoteket indtil 22.09.2019

HANS PURRMANN. FARVENS KRAFT, GL. STRAND

Det er ikke kun den charmerende orange gårdhave, der kan skabe sommerstemning hos Kunstforeningen GL STRAND i disse måneder. Med Farvens kraft udstilles farverige og fængende værker af den tyske kolorist Hans Purrmann (1880-1966), som gennem hele sit liv rejste og bosatte sig i forskellige europæiske lande, hvor han insisterede på at søge og afbilde skønheden i sine omgivelser.
Purrmanns værker introducerer os til klassiske figurative motiver; bjergtagende landskaber, interiører, stilleben og portrætter, behandlet med kraftige penselstrøg, stærke kontraster og en mangfoldig farvepalet. Man skulle ikke tro, at Purrmanns værker blev udarbejdet gennem to verdenskrige i et forandringsfyldt Europa, og det er netop i konteksten, at hans værker fremstår som en insisteren på skønheden i verden og kunstens uundværlige rolle.
Farvens kraft drager og inspirerer med bekymringsfrie og livsglade motiver, og Kunstforeningen GL. STRAND bidrager som altid med fine omgivelser i hjertet af København.

Hans Purrmann. Farvens kraft kan opleves i Kustforeningen GL. STRAND indtil 15.09.2019

GRÅBRØDRETORV, KØBENHAVN K

På en lun solskinsdag kan København snildt hamle op med alverdens feriebyer, når det kommer til sommerstemning og højt humør, Byen er fyldt med områder og kroge, der kan skabe de ideelle rammer for venskabelige møder, kolde drinks og følelsen af endeløse sommeraftener. 
Med de forskelligfarvede bygninger og det store platantræ i centrum, er Gråbrødretorv et godt bud på hyggelig storbystemning blandet med historiske fornemmelser og det mere intime ”Gamle København”.
Torvet rummer hyggelige restauranter og caféer med udendørs servering, hvor man kan slå sig ned efter en dag med shopping eller kulturoplevelser i København.  Hertil er det en varm anbefaling at slentre rundt i de smalle gader og stræder, der omgiver torvet og skaber en autentisk stemning med små brosten, skæve vinkler og orange-børstede facader indhyllet i planter. 
Så tag din ven under armen og nyd København i solens stråler på Gråbrødretorv!

DAVID SAMLING, KØBENHAVN K

Dyk ned i Aladdins hule og 1001 nats eventyr med et besøg på Davids Samling i indre København (lige ved Kongens have). Museet rummer en af vestens ti vigtigste islamiske samlinger med kunsthåndværk og kunstgenstande helt tilbage fra det 7. århundrede. Her kan man i timevise gå rundt rum for rum, og beundre funklende smykker af guld og rubiner, farvede fliser, mønstrede vaser, vævede tæpper, håndskårne figurerer, manuskripter med kalligrafi og overvældende miniaturemalerier i bøger. Samlingen er opstået på baggrund af museets stifter C.L. David, som selv boede i museets ejendom, og som brugte nogle af sine mange penge (han var højesteretssagfører) på at indkøbe kunst, ikke mindst fra den islamiske verden.
På din rejse rundt i museets mange rum, som mest af alt minder om et uendeligt skatkammer, bevæger man sig ikke kun historisk igennem flere århundrede, men også igennem flere lande – helt fra Sydspanien til Inden og Kina i øst.Udover den islamiske samling, som helt sikkert er den mest fortryllende, findes der også en fin malerisamling med kunst fra det 19. århundrede med bl.a. værker af Vilhelm Hammershøi, samt et samling fyldt med møbler og kunsthåndværk fra 1700 og 1800-tallet.
Og fik vi nævnt – det hele kan opleves helt gratis!

GÅ I ROMANTIKERNES FODSPOR, FREDERIKSBERG

Har du lyst til lidt vild natur midt i byen?  Så søg mod Københavns grønneste bydel og besøg de to romantiske haveanlæg Frederiksberg Have og Søndermarken.
En romantisk have er ikke bare ren romantik, men en helt bestemt arkitekturhistorisk betegnelse for parker som disse to. I 1804 blev Frederiksberg Have færdiganlagt som en romantisk have af den daværende kong Frederik d. 6. I hans regeringstid i starten af 1800-tallet, også kaldet nationalromantikken, drømte man om den vilde og uoverkommelige natur. Derfor skabte man haveanlæg der imiterede ægte natur med grotter, vandfald, høje bakker, skov, ruiner, labyrinter osv.
Alt som kom fra østen, og ikke mindst fra Kina, var også på højeste mode i disse år. Man begyndte at efterligne kinesiske kunst og arkitektur, hvilket Det kinesiske lysthus midt i haven er et rigtig godt eksempel på. Den vilde natur fortsætter i Søndermarken med det karakteristiske Norske Hus omringet af kuperet terræn, hvor store digtere som bl.a. Adam Oehlenschläger og H.C. Andersen også har slentret.

TIP! Når du alligevel besøger området, så husk også at besøge Haveselskabets Have med indgang fra Frederiksberg Runddel. Der er en hel lille oase, som kun ganske få kender til. Nyd spejlbassinet, rosenhaven eller vandhaven hvor der fyldt med læ og bænke!

Foto: Kulturkanalen/Ida Lehrmann

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create your website at WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: